8 Şubat 2010 Pazartesi

Ali Haktan'ın Doğum Günü Pastası Ve Ablamın 1.lik Pastası




Malzemeler:

8 yumurta

2 su bardağı şeker

2 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 kabartma tozu

KREMA İÇİN

1 litre süt

6 kaşık un

7 kaşık şeker

1 yumurta

1 paket kakao

1 paket krem şanti (içindeki iki paket)

1 su bardağı süt

Kırmızı ve sarı gıda boyası

Hazırlanışı :

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.Yanlız çok dikkat etmek lazım aklara kesinlikle sarı karıştırmamak lazım.Yumurtanın sarısıyla 1 su bardağı şeker çırpılır.İyice çırpınca 1 su bardağı sıcak su azar azar mikserle çırparken ilave edilir.1paket kabartma tozu da, sarılar çırpılırken ilave edilecek.İyice köpürecek ve şeker eriyecek.Diğer taraftan yumurta akları 1 çorba kaşığı limon suyuyla çırpılır.Katı bir hal alınca çırpıldığı kaptan düşmeyecek hale gelecek.Sonra yumurta sarılarına elenmiş un ve nişasta ilave edilecek.Yumurta akları da tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilecek.170 derece fırında pişirilecek.40dk.

Ben büyük tepsiye yaptım..Çok kabardığı için üçe böldüm.Aralarını bende ayva reçeli vardı sulandırıp bu karışımla ıslattım.

Krema pişirilir.Soğuyunca 2 paket krem şantiyle 1 su bardağı süt ve krem şanti çırpılır.(krem şantiden biraz ayırın)Bu karışıma ilave edilir ve mikserle iyice karıştırılır. Kek aralarına bu krema ilave edilir.En üste de bu krema sürülür.Süsleme için krem şanti ikiye ayrılıp birazına kırmızı, birazına sarı gıda boyası katılır.Üzerindeki süslemeler yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder