Evde Yoğurt Yapımı
Yarım litre süt(2,5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı (silme) yoğurt
Hazırlanışı:
Sütü küçük bir tencereye koyup ısıtın.Sütün ısısını serçe parmağınızla kontrol edebilirsiniz.Serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklık yoğurdu mayalamanız için gereken ısıdır.Serçe parmağınızla kontrol ettikten sonra 1 tatlı kaşığı (tam olarak doldurmayın kaşığı) yoğurdu süte katıp güzelce karıştırın.Üzerini kalın bir örtüyle sarıp sıcak bir yere koyun.5-6 saat sonra yoğurdunuz hazır olacaktır.
Yoğurt mayalandıktan sonra tencerenin kapağını açıp buzdolabına o şekilde koyun.2-3 saat sonra kapağını kapatabilirsiniz.
Bu tarifi 3 tane güzeller güzeli kız annesi sevgili ablamdan aldım.Ve mayalanan ilk yoğurdumu da ona borçluyum.Siz de gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.İlk denemesinde (kendi yöntemlerini uygulayıp)hüsrana uğrayan biri olarak söylüyorum bunu.
Kendi yaptığınız bu yoğurdun içersine muz,elma,armut(püre halinde) gibi mevsim meyveleri koyarak bebeğinize yedirebilirsiniz.
Ayrıca doğal bir şey yedirdiğiniz için de gönlünüz oldukça rahat olacak.

Havuçlu Brokoli
Malzemeler:
1 adet havuç
4 brokoli çiçeği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Havuçları ince ince doğrayıp bir tencerenin içine alınçÜzeinie çıkacak kadar su ekleyin.Havuçlar yumuşayınca brokoli çiçeklerini ve sıvıyağı ilave edin.4 dakika kısık ateşte pişirin.
Blendırdan geçirip bebeğinize yedirin.

Havuçlu Sebze Yemeği
Malzemeler:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Sebzelerin hepsini yıkayıp soyun.Küçük küçük doğrayıp bir tencerenin içersine alın.Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su koyun.Sebzeler yumuşayınca sıvıyağı ilave edin.Blendırdan geçirip bebeğinize yedirin

Kahvaltı
Malzemeler:1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı (silme) un
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet haşlanmış yumurta
Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Unu ve suyu karıştırıp ocağa alın.Karıştırarak pişirin.Ardından tereyağını ilave edin.Göz göz olunca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin.Ilımaya bırakın Peynirin tuzsuz olmasına dikkat edin.Eğer peynir tuzluysa 15 dakika suyun içersinde bekletin.Haşladığınız yumurtayı ve peyniri çatalla güzelce ezin.Ve hazırladığınız muhallebinin içine dökün.Pekmezi de ilave edip karıştırın.Ilık halde bebeğinize yedirin.
Kapuska Yemeği
Malzemeler:
1 kase doğranmış kapuska
1 adet kabak
1 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kabağı soyup küp küp doğrayın.Kapuskayla karıştırıp bir tencerenin içersine koyun.Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su koyun.Su kaynayınca altını kısın.Sebzeler yumuşayınca irmiği ve sıvıyağı ilave edin(isterseniz bir çimdik tuz da ilave edebilirsiniz).5 dakika daha pişirin.Blendırdan geçirip ılık olarak bebeğinize yedirin.
Ispanak Yemeği
Malzemeler:
10 dal ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp tencerenin içersine koyun.Soğanları da ince ince doğrayıp ıspanaklara ilave edin.1 su bardağı su ekleyin orta ateşte kaynaya dek pişirin.Su kaynadıktan sonra pirinçleri koyun.Piştikten sonra blendırdan geçirin.